A Fecoter kávévíz megalkotása során egyedileg kidolgozott kémiai módszerek segítségével feltérképeztük a vizekben előforduló kémiai elemek kávé ízére gyakorolt hatását. Nanotechnológia eljárások és keresztpróbák segítségével kialakítottunk egy adatbázist, hogy melyik kémiai ellem milyen hatással van a kávé extració folyamatára.

A lehető legjobb eredmény érdekében a kávévíz összetételét különböző kávéfajtákhoz és pörkölési módokhoz optimalizáltuk. A pörkölt kávé aroma anyagainak kioldódása, az oldatban megjelenő aroma anyagok összetétele számos vízkémiai és fizikai paraméter együttes hatásának eredménye. Az extrakció eredményeként kapott kávéital ízvilágára többek között a felhasznált víz hidrogén-ion koncentrációja,  pufferkapacitása, a benne lévő ionok mennyisége és minősége, ezen keresztül a vezetőképesség és az ionerősség is hatással van. Ezek a paraméterek, valamint az extrakció során lejátszódó ioncsere folyamatok befolyásolják a különféle ízanyagok fizikai és kémiai oldhatóságát, valamint azok kioldódásának arányát.

A Fecoter kávévíz készítése során az alapanyagként használt kiváló minőségű ivóvizet speciális módszerekkel megtisztítjuk és kezeljük a megfelelő eredmény elérése céljából. A tisztítást saját fejlesztésű, egyedi építésű, nyolclépcsős víztisztító rendszer segítségével hajtjuk végre, amelynek során a vízből eltávolítjuk a kávé ízét kedvezőtlenül befolyásoló anyagokat. Az így kapott, standardizált víz további kezelése során kizárólag természetes eredetű ásványi anyagok és gázok hozzáadásával beállítjuk az oldatba kerülő aroma anyagok optimális összetételének biztosításához szükséges hidrogén-ion koncentrációt, pufferkapacitást, a különböző töltésű és anyagi minőségű kationok és anionok koncentrációit. Az így kapott víz minőségét műszeres vizsgálatokkal (UV/VIS spektrofotometria, elektrokémiai mérések) ellenőrizzük. A kész kávévizet a palackozás folyamata alatt sterilizáljuk.

 

Kapcsolat

telefon

+36309859821

Mail

info@fecoter.com

Írjon nekünk!

13 + 4 =