Miért jobb, ha Fecoter kávévizet használok kávé készítéshez?
A kávévíz összetétele ideális, így a vele főzött kávé aromákban gazdagabb, teljesebb lesz, a kávé créma-ja vastagabbá válik. Fecoter kávévíz a tapasztalatok és a kóstolások alapján finomabb, a kávé telt ízét kihangsúlyozó kávét eredményez, mint a csapvíz vagy a különböző szűrt vizek használata.
Fog e a kávégépem vízkövesedni, ha Fecoter kávévizet használok?

Kismértékben igen. Mivel a kávé főzéshez elengedetlen a kis mennyiségű karbonát tartalom (lásd SCA ajánlás: https://sca.coffee/research/coffee-standards/ ), így bizonyos Fecoter  kávévizeknek is része. Ezek a kávéfőzőben lerakodást okoznak, de a csapvízhez képest sokkal lágyabb a Fecoter kávévíz. Német keménységben kifejezve: < 8 ° nK Automata kávégép esetén, melyen be lehet állítani a  vízkeménységet,   keressük meg a lágy víz opcíót, és ezen beállítás melett használjuk a gépet, ezáltal a kávégép megfelelő tisztítási ciklust fog kalkulálni, és jelezzi, mikor kell a gépet lemosni.

Van-e bármi teendő, mielőtt elkezdem használni a Fecoter kávévizet?

Nem szükséges különös teendő. Ajánlott a kávégép vízkő mentesítése a Fecoter kávévíz használata előtt. Ebben az esetben már az öblítés folyamatához használjon Fecoter kávévizet.
Amennyiben a Fecoter kávévíz használata előtt nem vízkő mentesít, ügyeljen arra, hogy a kávégép belsejében lévő víz megfelelően lecserélődjön az első elfogyasztandó kávé lefőzése előtt.

Automata kávégép esetén ürítse ki a víztárolót, töltse fel Fecoter kávévízzel, majd végeztessen öblítést 3-4 szer, vagy főzzön le 3-4 kávét. Erre azért van szükség, mivel a kávégépek belsejében is marad az előzőleg használt vízből, melyet le kell cserélni Fecoter kávévízre a megfelelő eredmény elérése végett. Ezt legkönnyebben 3-4 kávé lefőzésével tudja elérni.

Fontos! Amennyiben nagyobb belső kazánnal rendelkező kávégépet használ, úgy a gyártó által megadott mennyiségű kazántérfogatnak megfelelő Fecoter kávévizet kell átengednie a gépen (jellemzően ezek nagy teljesítményű, ipari kávéfőzőknél szoktak előfordulni).

Elromolhat a kávéfőzőm a Fecoter kávévíztől?
A Fecoter kávévíz nem tartalmaz semmilyen olyan ásványi anyagot, mely bármely kávégép meghibásodását okozná rendeltetésszerű üzemeltetés során.
Minden típusú kávégéppel lehet használni a Fecoter kávévizet?

Minden típusú, kávé készítésére használható eszközzel  lehet használni a Fecoter kávévizet. Ügyeljen arra, hogy a készítés típusának megfelelő kávévizet válasszon. 

Hogy kell tárolni a Fecoter kávévizet?
Lehetőleg sötétben, hűvös helyen tároljuk a megvásárolt vizet felhasználás előtt. Felbontás után mindenkép 10 fok alatti, hűvös helyen, lehetőleg hűtőben tároljuk a Fecoter kávévizet. A Fecoter kávévíz nem tartalmaz konzerváló anyagot, így fokozottan oda kell figyelni a felbontott víz tárolására.
A kávégépbe való betöltés előtt melegíthetem vagy felforralhatom e a Fecoter kávévizet?
A használat előtti melegítés vagy forralás ronthat a kávévíz minőségén, így az ilyen vízzel való kávéfőzés nem fog kielégítő eredményt hozni. Ne forralja fel használat előtt a Fecoter kávévizet.
Szűrőrendszer van a kávéfőzőmben, ez befolyásolja a főzött kávé ízét Fecoter kávévíz használata esetén?

Amennyiben a kávégépben csak lebegő anyag mentesítő van, nincs külön tenni való. Ha beépített ioncserélő van a kávégépben, az befolyásolhatja a Fecoter kávévíz sótartalmát, amely negatívan hathat a készített kávé ízére. Amennyiben nincs tisztában, hogy kávégép tartalmaz-e beépített ioncserélőt, tájékozódjon a kávégép gyártójánál. Amennyiben a kávégép beépített ioncserélő gyantát tartalmaz, úgy távolítsa azt el a kávégépből használat előtt. Amennyiben a gyantatartó eltávolítása nem lehetséges, úgy gyantatartóból kell a gyantát kiüríteni, és az üres gyanta tartót visszahelyezni, mielőtt a Fecoter kávévizet használni kezdené. A Fecoter kávévíz lebegő anyag mentes, alacsony sótartalmú, ideális összetételű víz kávékészítéshez.

Használhatom-e a Fecoter kávévizet, mint ivóvízet?

A Fecoter kávévíz alacsony ásványi anyag tartalmú, így kevés elektrolitot tartalmaz ahhoz, hogy az élő szervezet vízpótlásának megfeleljen, akár csak az ioncserélt víz. A túl tiszta víz fogyasztása nem ajánlott, mivel felboríthatja az élő szervezet elektrolit háztartását, és sópótlás válhat szükségessé. A Fecoter gyártója nem fogalmaz meg olyan megállapítást, hogy a Fecoter kávévizek alkalmasak folyadék utánpótlásra élő szervezet, bele értve az emberi szervezet részére. 

Véletlenül Fecoter kávévizet ittam, mi a teendő?
Amennyiben az elfogyasztott kávévíz mennyisége nem haladja meg a fél litert, semmi teendő sincsen. Nagyobb mennyiség fogyasztása esetén tájékoztassa az orvosát, hogy alacsony elektrolit tartalmú, túl tiszta vizet ivott.
Locsolhatom-e a növényeimet Fecoter kávévízzel vagy adhatom e állatoknak a Fecoter kávévizet?
A növények vízpótlására alkalmas a Fecoter kávévíz, de állatok itatására nem alkalmas a Fecoter kávévíz alacsony ásványi anyag tartalma miatt!

Contact

Phone

+36309859821

Mail

info@fecoter.com

Write to us below!

12 + 3 =